martes, 17 de octubre de 2017

CATALPES Al RAVAL UNIVERSITARI


---------------------------------------------------
Divendres 06 d'octubre de 2017 es va posar en contacte amb l'associació de veïns el tècnic municipal de l'Ajuntament, seguint instruccions de la regidora de Sostenibilitat Ambiental i Agricultura, per informar-nos del tractament i la lluita biològica que s'està fent a les catalpes del barri.
L'aparició d'una plaga de pugó en alguns exemplars de l'arbre fa que es genere una melassa fosca que cau sobre els vehicles aparcats i voreres.
Per combatre aquest pugó el tècnic ens explicava que l'Ajuntament està portant una lluita biològica, sense insecticides, mitjançant la solta d'insectes útils i amb olis de taronja innocus per al ciutadà.
Les soltes per combatre aquesta plaga de pugó se solen fer a la primavera. Aquestes soltes no es realitzen a l'estiu perquè l'augment de la temperatura fa que no siguen efectives. Amb l'arribada de la tardor i l'hivern no es fan necessàries, doncs no hi ha pugó per combatre i l'arbre perd les fulles.
Com els estius i les bones temperatures cada any s'allarguen més, el pugó ha tornat a aparéixer en alguns exemplars de catalpes. Per això, la setmana passada es van realitzar soltes d'insectes i durant aquesta setmana es tornarà a repetir el tractament amb olis de taronja.
Des de l'Ajuntament ens recorden que de seguida que vegem els efectes d'aquesta plaga donem avís, mitjançant el servei SMC, per gestionar al més aviat possible el tractament dels arbres.
Podeu descarregar l'aplicació municipal SMC des del vostre carnet-app dins de la secció "Enllaços".
Som veïns, som raval, som natura!!
Notícies en premsa relacionades amb aquest tema:
http://www.levante-emv.com/…/quejas-arboles-ra…/1622726.html
___________________________________________
CATALPAS AL RAVAL UNIVERSITARI
----------------------------------------------------
Viernes 06 de octubre de 2017 se puso en contacto con la asociación de vecinos el técnico municipal del Ayuntamiento, siguiendo instrucciones de la regidora de Sostenibilidad Ambiental y Agricultura, para informarnos del tratamiento y la lucha biológica que se está haciendo a las catalpas del barrio.
La aparición de una plaga de pulgón en algunos ejemplares del árbol hace que se genere una melaza oscura que cae sobre los vehículos aparcados y aceras.
Para combartir este pulgón el técnico nos explicaba que el Ayuntamiento esta llevando una lucha biològica, sin insecticidas, mediante la suelta de insectos útiles y con aceites de naranja inócuos para el ciudadano.
La sueltas para combatir dicha plaga de pulgón se suelen hacer en primavera. Dichas sueltas no se realizan en verano porque el aumento de la temperatura hace que no sean efectivas. Con la llegada del otoño y el invierno no se hacen necesarias pues no hay pulgón que combatir y el arbol pierde las hojas.
Como los veranos y las buenas temperaturas cada año se alargan más, el pulgón ha vuelto a aparecer en algunos ejemplares de catalpas por ello la semana pasada se realizaron sueltas de insectos y durante esta semana se volverá a repetir el tratamiento con aceites de naranja.
Desde el Ayuntamiento nos recuerdan que enseguida que veamos los efectos de esta plaga demos aviso, mediante el servicio SMC, para gestionar lo antes posible el tratamiento de los árboles.
Podeís descargar la aplicación municipal SMC desde vuestro carnet-app dentro de la sección “Enlaces”.
Som veïns, som raval, som natura!!
Noticias en prensa relacionadas con este tema:
http://www.levante-emv.com/…/quejas-arboles-ra…/1622726.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario